Motorrijtuigen

Deelnemen aan het verkeer betekent dat u altijd alert moet zijn, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch kan het voorkomen dat u of een medeweggebruiker de veroorzaker bent/is van een ongeluk.

Dit kan (hoge) financiële kosten voor bijvoorbeeld het herstellen van de schade met zich meebrengen. Met de MSR, komt Self Reliance u op een degelijke manier tegemoet en geven wij een dekking aan zowel de veroorzaker alsook de benadeelde.

Naast de MSR, biedt Self Reliance de mogelijkheid u aanvullend te verzekeren.

Motorrijtuigen

Deelnemen aan het verkeer betekent dat u altijd alert moet zijn, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch kan het voorkomen dat u of een medeweggebruiker de veroorzaker bent/is van een ongeluk.

Dit kan (hoge) financiële kosten voor bijvoorbeeld het herstellen van de schade met zich meebrengen. Met de MSR, komt Self Reliance u op een degelijke manier tegemoet en geven wij een dekking aan zowel de veroorzaker alsook de benadeelde.

Standaard WA-verzekerd bedrag
Een standaard WA-verzekerd bedrag voor motorfietsen, personenauto´s, bussen en vrachtwagens van SRD 175.000,-. Hierdoor wordt de kans kleiner dat u als veroorzaker van een aanrijding uit uw eigen zak moet betalen.
Extra dekkingen
Dekking van schade aan een vier- of meerwielig motorrijtuig ten gevolge van botsing met wild of loslopende dieren en bij brand en/of ontploffing ten gevolge van een aanrijding tot maximaal SRD 15.000,-.
Waterschade
Dekking bij het te water geraken van een vier- of meerwielig motorrijtuig ten gevolge van een aanrijding tot maximaal SRD 15.000,-.
Extra transport
Extra Medisch noodzakelijk(e) luchttransport of ambulancekosten tot SRD 15.000,-.
Bromfietsen
Een standaard WA-verzekerd bedrag voor bromfietsen van SRD 47.000,- .
Aanvullende dekkingen

Bekijk het overzicht van de motorrijtuigenverzekering

Casco

Een cascoverzekering dekt o.a. schade aan het eigen motorrijtuig, als gevolg van botsing, omslaan, van de weg of te water geraken, brand, blikseminslag, diefstal of enig ander 'van buiten komend onheil'. Ook als die door eigen schuld is ontstaan.
De premie voor de cascoverzekering is afhankelijk van de waarde en het bouwjaar van het motorrijtuig.

Ongevallenverzekering
voor inzittenden

Ongevallenverzekering voor inzittenden keert een vast bedrag uit bij overlijden (Rubriek A) of blijvende invaliditeit (Rubriek B) van de inzittenden van de auto. Deze uitkering is niet gerelateerd aan de werkelijke schade en is tevens onafhankelijk van de schuldvraag van het ongeval.
De hoogte van de uitkering bij blijvende invaliditeit hangt af van de mate van invaliditeit.
De verzekerde bedragen zijn SRD 15.000,- bij overlijden en SRD 40.000,- bij blijvende invaliditeit.
De netto premie bedraagt SRD 100,- per jaar.

Mini Casco

Mini casco dekt schade aan het verzekerde motorrijtuig als gevolg van een aanrijding op de openbare weg, waarbij verzekerde als veroorzakende partij is aangemerkt.
Sleepkosten naar een reparatie inrichting zijn gedekt, indien na een aanrijding niet verder met het motorrijtuig gereden kan worden.
Deze verzekering is van toepassing op voertuigen in de categorieën P1 tot en met P4 en V1 en V2.
Nu met dekkingen van SRD 20.000 en SRD 30.000
Voertuigen tussen 7 en 16 jaar komen in aanmerking voor de mini-casco verzekering.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen

Via de “Rechtsbijstandverzekering Motorrijtuigen” wordt het u mogelijk gemaakt om bij juridisch geschil met de andere partij en/of partijen als gevolg van een aanrijding, van rechtshulp te voorzien.
De bruto premie bedraagt SRD 50,- per jaar.

Blikschade regeling

De blikschaderegeling heeft betrekking op voertuigen die betrokken zijn bij een aanrijding met blikschade en houdt in dat de politie niet meer zal uitrijden bij aanrijdingen, indien de voertuigen op eigen kracht de plek van het ongeval kunnen verlaten. Ook zal de politie geen proces verbaal opmaken in deze gevallen.

Direct regelen?

Het uniforme aanrijdingsformulier kunt u hier downloaden en uitprinten. Ook bij elke nieuwe verzekering of verlenging van uw verzekering wordt u voorzien van het aanrijdingsformulier.

Hoe te handelen bij aanrijdingen

1
Blijf kalm
Blijf kalm en breng uzelf en anderen in veiligheid.
2
Beoordeel de situatie
A. Is er sprake van gewonden en/of doden bij de aanrijding?
B. Is er sprake van ernstige schade aan de voertuigen, zodanig dat deze niet verder kunnen rijden?
C. Is er een vermoeden van alcohol gebruik, verdovende- en/of andere bedwelmende middelen?
D. Joyriding e.d.

Bel in al deze gevallen dan de politie (115)
3
Is er sprake van uitsluitend blikschade?
A. Maak dan een foto van de situatie en de schade aan de betrokken voertuigen (minimaal 8 foto's). Plaats daarna de voertuigen aan de kant van de weg of op een parkeerplek.

B. Vul daarna samen met de andere partij(en) het Survam aanrijdingsformulier in. Let op dat alle betrokken partijen (Veroorzaker en benadeelde(n)) het aanrijdingsformulier ondertekenen.

C. Maak daarnaast ook zoveel mogelijk foto’s van alle bescheiden zoals rijbewijs, verzekeringsbewijs, nummerbewijs van alle betrokken partijen.
4
Bent u de veroorzaker?
Maak een foto van het ingevuld aanrijdingsformulier en geef het originele document af aan de benadeelde partij. De benadeelde partij doet via WhatsApp of e-mail de melding bij de verzekeringsmaatschappij, waar de veroorzaker is verzekerd.
5
Bent u de benadeelde?
Doe dan meteen de melding via WhatsApp of e-mail bij de verzekeringsmaatschappij, waar de veroorzaker is verzekerd.
6
Welke documenten dient de benadeelde in?
✅| Een volledig ingevuld aanrijdingsformulier of politierapport. Hierbij dient de laatste vraag of schuldvraag door de veroorzaker te zijn ingevuld en ook moet de veroorzaker daarbij zijn of haar handtekening te plaatsen.
✅| Duidelijke foto's van de aanrijding en schade aan de betrokken voertuigen.(Minimaal acht foto's).
✅| Duidelijke foto's van de rijbewijzen, nummerbewijzen en verzekeringsbewijzen van alle betrokken partijen.
✅| Als u deze stukken volledig heeft, mag de claim worden ingediend via WhatsApp op (+597)8689121.
7
Zijn de partijen het niet eens met de schuldvraag?
Dan melden beide partijen zich aan met de foto’s van de situatie en van de schade, foto’s van de bescheiden van alle partijen en/of betrokkenen, foto’s en contactgegevens van eventuele getuigen en het ingevuld aanrijdingsformulier bij hun eigen verzekeringsmaatschappij.

Documenten

Alle belangrijke documenten zoals aanvraagformulieren, polisvoorwaarden en clausules vindt u in het overzicht rechts. Klik op Downloaden om een formulier te downloaden.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem dan contact op met onze customer service.
Hoe vraag ik een offerte aan via de website?
Selecteer de verzekering waarvoor u een offerte wenst te ontvangen en vul alle velden in. U ontvangt binnen twee werkdagen een offerte met de indicatieve premie.
Hoe kan ik een verzekering aanvragen?
Een verzekering kan worden aangevraagd door het aanvraagformulier volledig in te vullen en samen met uw legitimatiebewijs bij ons in te dienen.
Hoe kan ik de premie betalen?
Voor verschillende verzekeringen hebben we verschillende rekeningnummers. U kunt hier een overzicht vinden van de rekeningnummers.